İnceleme (TrGamer'den Göksel Baki):Zenci karakteri yöneterek oynadığımız oyunların sayısı git gideartmakta. Şüphesiz bu furyanın başlamasında GTA San Andreas'ın payıbüyük. Peki bundan şikayetçi miyiz? Kesinlikle değiliz. Bu oyunlarayeni birisi daha eklendi, 25 To Life (kısaca 25TL).
25TL konsol çevirisi olduğunu hemen söylemek istiyorum. Aslında tamolarak çeviri değil. 3 platforma birden çıktı oyun, ama nedense convertedilmiş bir hali var. Nedenlerine birazdan değineceğim.
İlk olarak konudan biraz bahsedelim. O kadar orijinal bir konusu varki, inanamazsınız! Karakterimiz bir çeteye mensuptur, fakat ailesinedeniyle artık bu işleri yapmak istemez. Hikaye bu ya, son bir iş dahaalır, ama olaylar sarpa sarar. Aman ne yaratıcı! İzlediğimiz her filmdeveya oyunda karşılaştığımız konulardan biri işte.
25 To Life third person kamerasından oynanıyor. Oyun boyunca yaptığımıztek şey önümüze gelenleri öldürmek. Ara sıra banka soyma gibi işlemleride gerçekleştirmiyor değiliz. Ama oynanışı tekdüzelikten kurtarmayayetmiyor ne yazık ki. Her geçen bölümde daha da güçlenendüşmanlarınızın üzerinde çeşitli silahları deneme şansına sahipsiniz.Tabancalar, uziler, makineli tüfekler ve bazuka kullanabileceğinizsilahlar. Birde el bombaları ve molotof kokteylleri de unutulmamış.
Oyuna başladığımda ortalıkta biraz gezindim, acaba etkileşim nasılaktarılmış oyuna diye, ama kütük gibi grafikler ile karşılaşınca bubeklentimin çok fazla olduğunu anladım. Animasyonlardaki basitlik iseayrı bir konu. Etkileşim ile göreceğiniz olay kurşunların duvardabıraktığı izler ve bazı nesnelerin zarar görmesinden öteye gidemiyor.Bir bölümde parçalayabildiğiniz vazo diğer bölümde füze bile yesebanamısın demiyor. Unutmadan masum sivilleri kalkan olarakkullanabilirsiniz. Ama çabuk ölüyorlar.
Oyunda bol miktarda bug da mevcut. Örneğin düşman molotof kokteyli attıve bir anda yanmaya başladım, ama enerjim eksilmedi. Bazen de duvararkasına saklansanız bile kurşun yiyebiliyorsunuz. Gelelim oyunun ensaçma yerine. Ekranımızın sol üst köşesinde bir radar bulunuyor. Biryere girmeden önce içeride ne kadar düşman ne kadar sivil olduğunugörebiliyorsunuz. Ona göre gerekli hazırlığı yaparak ortamaakıyorsunuz. Yani hiçbir şey sürpriz olmuyor sizin için. Oyun stealthaction olsaydı belki radar olması kabul edilebilirdi ama katıksız biraction oyunu için radar kullanılması son derece saçma.
Mekan tasarımlarında da özensizlik göze çarpıyor. Solgun renklerinkullanımıyla boğucu bir ortam yaratılmış. Birkaç multiplayer mod ileoyun zenginleştirilmeye çalışılmışsa da başarılı olunamamış:
# War: Death mach.
# Robbery: Capture flag mantığıyla aynı.
# Tag: Grafiti olayına giriyorsunuz.
# Raid: Polisler ve suçluların çatışması.
25TL'nin en iyi yanı müzikleri. Şu ana kadar oynadığımız oyunlardakimüzikler ile yarışır nitelikte. Oyun esnasında karşılaşacağınız müziksetleriyle oyunda çalan müziği değiştirebilirsiniz. Hip hop dinleyenarkadaşları kesinlikle tatmin edecek. Ancak sesler ve grafiklerhakkında aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Vasat grafiklere kötüseslendirmede eklenince ortaya 3. sınıf bir action oyunu çıkmış. Aramovie'lerde oyunu kurtarmaktan uzak. Gerçi bir oyunu ara sahnelerkurtarmaz ya neyse.
Teknik detay olarak değineceğimiz fizik motoru var. Cevabı basit; fizikmotoru mu? Bu oyunda mı? Güldürmeyin beni! Yapay zeka kodlaması daunutulmuş herhalde. Bu kadar salak düşmanların olduğu bir oyun dahayoktur herhalde.
Yapımcı firma Avalanche Software daha çok konsollar için yaptığıoyunlar (Mortal Kombat Trilogy, Dragon Ball Z, Tak vb.) ile tanınıyor.PC'de önemli bir yapıtı bulunmuyor.
"Puana bak! O kadar kötü bir oyun mu?" diyebilirsiniz. Kesinliklehaklısınız, puan dağılımını nasıl yaptığımı söyleyeyim. 1,5 puanın 1puanı müzikler için yarım puan ise firmanın bu oyunu piyasaya sürmesiile gösterdiği cesaret. İşte 25TL böyle bir oyun. Action sever olamamarağmen oyunu bitirene kadar o kadar sıkıldım ki anlatamam (görev aşkı).Crime Life'tan sonra bir şansta bu oyuna vermek istedim ama ne kadaryanıldığım ortada.
Action severlere bile tavsiye edemeyeceğim, çok kötü bir çalışma. Uzak durulması gereken bir yapım 25TL.
Resimler (TrGamer):
Files Info Rar Size : 283 Mb
Size After Extract :
1.25 GB System Requirements: MINIMUM Pentium 4 1.4GHz Processor
256MB RAM
64MB DirectX compatible Video Card with Pixel Shader 1.1 Support
DirectX compatible Sound Card
DirectX 9
2.5GB ***** Disk Space
Keyboard
Mouse
RECOMMENDED Pentium 4 2.4GHz Processor
512MB RAM
128MB DirectX compatible Video Card with Pixel Shader 2.0 Support
Installation 1) Extract,
2) Run unpack.Bat,
3)Wait .......
4) Enjoy The Game
İNDİR: http://rapidshare.com/files/116927394/25toLife_alaca.part1.rar http://rapidshare.com/files/117024140/25toLife_alaca.part2.rar http://rapidshare.com/files/116927702/25toLife_alaca.part3.rar