ADSL Sorunları Başlık Altına...

+ AlapliForum » Bilgisayar & Elektronik » Bilgisayar » ADSL ile ilgili herşey (Moderatörler: Yargıç, kanuni67, Kanca67)Konu:
|- ADSL Sorunları Başlık Altına...
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: ADSL Sorunları Başlık Altına...  (Okunma sayısı 1549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HancheR

• Er
  • *
  • 2
« : Mayıs 21, 2006, 07:04:08 ÖS »
ADSL problem mi yaşıyorsunuz hemen kasmayın. Telefona sarılıp servisi arıyalum gelip Baksınlar... Yok yok Ben En iyisi 444 0 375 arıyayımda baksınlar.

Sorunlarınızı Bizimle Paylaşın Biz Size En İyi Şekilde Yardımcı Olalım...

Saygılarımla HancheR

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • http://gecelerinyargici67.tr.gg
    • E-Posta
ADSL de ki Kopmalar
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2006, 12:30:27 ÖÖ »
Merhaba arkadaslar bu adsl deki kopmalar neden meydana geliyor kaynaklanan sepep nedir bir bilginiz varmi ? Hatdan mi yoksa modemin gücsüzlügünden mi?

irfancan

• Binbaşı
  • 140
    • E-Posta
adsl kopma
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2006, 04:59:19 ÖS »
Türkiye'de olsa bu soruların cevabı var ama Almanya için bir şey demek zor. usb modemler sürekli kopmalara neden oluyor, bu nedenle ethernet modem tercih edilmeli. Ben bu problemden dolayı modem değiştirmek zorunda kaldım. İkincisi de telefon hatları. Telefonu rahatlıkla kullandığınız hat üzerinde frekansları farklı olduğu için modeminiz çalışmaz ve kopmalar olur. Kablonun kalitesi, ek yerleri, uzunluğu vs. Bunu telekomdan rahatlıkla  öğrenebilirsiniz. Evinize gelmeden kendi bilgisayarlarından sizin hattınızın direncini ölçüp bu konuda problem olup olmadığını söylüyorlar.

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2006, 05:56:00 ÖS »
Hocam sorun burada degil tr deki bir arkadasda devamli hatti kopuyor ne yapmasil lazim yardim icin buray yazayim dedim bizim usb wlan lara gelince süperler simdiye kadar bir sorun yasamadim hat kopma sorunu hic olmadi kablo ile tabiiki tam hizi aliyorsunuz ama bundada sinyal gücü yine tam kötü degil neyse bu arkadasin ne yapmasi lazim modemimi yetersiz yoksa ?

irfancan

• Binbaşı
  • 140
    • E-Posta
adsl sorunu
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2006, 09:37:56 ÖS »
Türk Telekom’un alt yapısının 0.4 mm’lik kablolardan oluştuğunu, bu yüzden ADSL bağlantısının yapılabilmesi için kullanıcıların santrale 3-5 km uzaklığında olması gerektiğini biliyor muydunuz?

ADSL’in, yani geniş band erişimi hız, kalite ve ekonomiklik avantajları nedeniyle çok isteniyor. Ama aslında Türkiye'de yıllardan beri döşenen telefon hatları nedeniyle önemli bir sorun var. Bu sorunu size, bir rapordan aktaracağız.

Türk Telekom tarafından, kendi personelini bilgilendirmek amacıyla hazırlanan raporda, Türkiye’de bakır kabloların çoğunluğunun kalitesinin 0.4 mm olduğu, bu durumda ADSL bağlantısının yapılabilmesi için kullanıcıların santrale maksimum 3-4 km mesafede olması gerektiği belirtiliyor.

Söz konusu raporda, ADSL’in mesafe kısıtı ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor:

“ADSL’de mesafeye bağlı bir limit bulunmaktadır. Modem bağlantısının çalışabileceği maksimum mesafe lokal hattın kalitesine göre değişir."

Raporda, Türk Telekom’un alt yapısının genelde 0.4 mm’lik kablolardan oluştuğu için yaklaşık 3-5 km mesafeye kadar ADSL hizmeti verilebileceği kaydediliyor.

Bir kötü haber de, ADSL’de hız kapasitesi arttıkça parazitin faktörünün önem kazandığı şeklinde. Kablo kalitesi düşük olduğunda, yüksek hızlarda bağlantıdan sürekli düşülebileceği de kaydediliyor. (Alıntı)

İlk mesajda da söylediğim gibi kopmalar yaşayan arkadaş Türk Telekom'dan hatta parazit olup olmadığını ölçtürmekle işe başlayabilir. Bu kopmaların ya hattın kalitesi ya da usb modemden kaynaklandığını, bir üçüncü sebebin uzak bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Modemin santrala uzaklı 3-5 kmden fazla olmasa bile kalitesi önemlidir. Eğer kabloda ek yerleri varsa yağmur, kar suyu ile veya oksitlenme ile iletkenliği azalır. Bina içinde bile ek yerlerinde oksitlenme olup olmadığı araştırılmalıdır.

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2006, 05:01:12 ÖS »
Bilgi icin tesekkürler hocam bu bilgiyi arkadasima aktaracagim.

ybbozkurt

• Yüzbaşı
  • **
  • 21
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : Eylül 15, 2006, 09:21:44 ÖS »
adsl modem hattında seri bağlanan splitter sorun çıkartırmı????
!!!!!.... ATEŞE DAYANABİLECEĞİN KADAR GÜNAH İŞLE ....!!!!!

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : Ekim 25, 2006, 02:59:41 ÖÖ »
yb bozkurt arkadasim adsl modem hattında seri bağlanan splitter sorun çıkartırmı???? nasil bir baglanti kuracaksin ki iki pc yi  bir spiitleyemi bagliyacaksin iki pc yi bir spiitleye baglarsan sorun cikmaz ama download yaparken biraz server nin hizi düser.

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • E-Posta
« Yanıtla #8 : Ekim 30, 2006, 01:04:57 ÖÖ »
Hayir herhangibi bir sorun cikarmaqz mis bunu sordum arasdirdim zaten slipterin görevi telefon hattini mesgule düsürmemek icin rahat olun.

Seo4Smf Tagleri: