MAKLUBE

+ AlapliForum » Sohbet Eğlence Komik ve Mizah Bölümü » Bayanlara Özel Bölüm » Yemekler (Moderatörler: Yargıç, Kanca67)Konu:
|- MAKLUBE
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: MAKLUBE  (Okunma sayısı 1397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cannur

  • Albay
  • *****
  • 1235
    İleti
  • PRESTİJ +67/-2
  • Cinsiyet: Bayan
MAKLUBE
« : May 23, 2013, 10:37:32 ÖS »
 SOFRANIN YILDIZI MAKLUBE

MALZEMELER
500 gr. kuzu eti
 4 su b. pirinç
 4 patates
 1 soğan
 2 çorba k. tereyağı
 sıvıyağ
 su
 tuz
 
 GARNİTÜRÜ İÇİN:
 
 3 havuç
 1 mor lahana
 1 salkım domates
 3 yavru marul
 5 yeşil soğan
 1 kg. yoğurt

TARİF
  • Pirinci 1 saat önceden ılık suda ıslatın.
  • Tencereye aldığınız etleri, suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Etler sert olduysa bir 1 su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çektirin.
  • 1 kaşık tereyağını soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip 5-10 dk. kavurun.
  • Kavurduğunuz eti 20-25 cm çapında yağlanmış bir tencerenin dibine yerleştirin.
  • Patatesleri yuvarlak 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesin ve sıvıyağda hafif kızartın.
  • Kızartmış olduğunuz patateslerin yarısını etlerin üstüne tek sıra halinde dizin.
  • 3 kaşık tereyağında pirinçleri tuzunu ilave ederek kavurun.
  • Patateslerin üzerine pirincin yarısı dökün. Kalan patatesleri de tek sıra halinde dizin ve kalan pirinci de ekleyip hafif bastırarak düzeltin.
  • Üzerine 2,5 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar dibini yakmamaya dikkat ederek pişirin.
  • Düz geniş bir tepsi ya da servis tabağına pişen pilavı ters çevirip etrafını arzu ettiğiniz salata çeşitleriyle süsleyip servis edin.Dilerseniz ara ara yoğurt da koyabilirsiniz.
Bütün çocuklar çiçektir. Çiçekleri soldurmayalım!

Seo4Smf Tagleri: maklube