Bazi Mesleklerin özellikleri Ve Analizleri (13) Turizm İşletmeciliği.

+ AlapliForum » Her Telden... » Her Telden Var » Bunları Bİliyormusunuz ? (Moderatörler: Yargıç, Kanca67)Konu:
|- Bazi Mesleklerin özellikleri Ve Analizleri (13) Turizm İşletmeciliği.
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Bazi Mesleklerin özellikleri Ve Analizleri (13) Turizm İşletmeciliği.  (Okunma sayısı 199 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Efsane

• Ziyaretçi
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ

Amacı:
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik alanlarında yönetici düzeyinde eleman yetiştirmektir Yönetici düzeyinde elemanların yetişmesi için, çağdaş turizm anlayışına göre müşterilerin her türlü gereksinimini karşılayabilmek, çok yönlü hizmet verebilmek amacı ile nelerin yapılması gerektiği konularında eğitim verilir

Öğrenim:
Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans programının ilk yıllarında Matematik, Hukuk, İstatistik ve Muhasebe gibi temel iktisadi derslere yer verilir Daha sonraki yıllarda Turizm İşletmeleri ve Yönetimi, Pazarlama, Personel Yönetimi, Turizm Pazarlaması, İş Hukuku, Halkla İlişkiler ve Yabancı Dil konularında eğitim sürdürülür Lisans eğitimi boyunca dersler teorik ve daha çok uygulamaya yönelik olarak yürütülür Eğitim süresi 4 yıldır

Aranılan özellikler:
Bu sektörde başarıyı yakalamak için sektördeki yenilikleri takip edebilecek seviyede çağdaş düşünceli olmak, yaratıcı fikirler üretebilmek ve yöneticilik özelliklerine sahip olmak gerekir

Kariyer:
Mezunlarına Lisans Diploması ve "Turizm İşletmecisi ya da Otel Yöneticisi" unvanı verilir Bu bölüm mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar Otellerin çeşitli hizmet birimlerinden sorumlu kişileri görevlendirir ve bu kişilerin çalışmalarını denetlerler, müşterilere verilecek hizmetleri planlarlar

Seo4Smf Tagleri: