Atık İlaçlar İçin Çözüm Üretildi

+ AlapliForum » Her Telden... » Her Telden Var » Sağlık (Moderatörler: Yargıç, kanuni67, Kanca67, Ceylannur)Konu:
|- Atık İlaçlar İçin Çözüm Üretildi
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Atık İlaçlar İçin Çözüm Üretildi  (Okunma sayısı 620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serva

• Yarbay
  • 445
  • Dili Yok Kaderin..GİTMEK mi Zor KALMAK mı Zor?
« : Kasım 11, 2009, 05:08:21 ÖS »
Son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçların bertarafını sağlayacak bir sistem geliştiriliyor
16 Ekim 2009 / 13:05

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçların ülke genelinde toplanmasını ve bertarafını sağlayacak bir sistem kurmak üzere harekete geçti.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçların ülke genelinde toplanmasını ve bertarafını sağlayacak bir sistem kurmak üzere harekete geçti.
Evlerdeki atık ilaçların eczanelerde toplanmasını öngören sistem, hastanelerdeki atık ilaçların da ayrı toplanarak bertarafa gönderilmesini kapsayacak. Sistem ile atık ilaçların insan ve çevre salığı üzerindeki olumsuz etkilerine son verilecek.
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, atık ilaçların ülke genelinde toplanması için harekete geçildi. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen Türk Eczacıları Birliği, İlaç İşverenler Sendikası, Türkiye İlaç Sanayi Derneği ve atık ilaçların bertarafını gerçekleştiren Ekolojik Enerji ülke genelinde atık ilaç toplama sistemi kurulması için anlaştı.
EVDE KULLANILMAYAN İLAÇLAR ECZANELERE VERİLECEK
Çalışma kapsamında bir ay içinde sistemin işleyişini belirleyecek bir yönetmelik taslağı hazırlanacak. Uygulamaya 2010 yılı içinde geçilecek. Düzenleme ile evlerde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar eczanelere verilecek.
Eczanelerde toplanan atık ilaçlar, kayda alındıktan sonra bertaraf tesisine gönderilecek. Böylece hem Türkiye'de hangi ilaçlardan ne kadar kullanıldığı kesin olarak ortaya çıkacak hem de atık ilaçların insan ve çevre sağlığına olumsuz etkileri ortadan kaldırılacak.
Çalışma kapsamında hastaneler başta olmak üzere ilaç kullanımı bulunan kuruluşlarda da atık ilaç toplama işlemi gerçekleştirilecek.
Ne küslük var ne pişmanlık kalbimde,
Yürüyorum sanki senin yanında.
Sesin uzaklaşır her bir adımda,
Ayak izi kalmadan gidiyorum...
Gerdiğin tel kalbimde kırılmadı,
Gönül kuşu şarkıdan yorulmadı,
Bana kimse sen gibi sarılmadı,
Işığımız sönmeden gidiyorum...

ŞEHZADE

• Albay
  • 782
  • yanlızlığın sesi
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2009, 08:04:20 ÖS »
çok geç kalınmış bi proje Teşekkür Ederim paylaşımınız için
Hadi yaramı sarmaya merhemin yok
yalandan da olsa gönül alamaz mısın?

MEVLANA

Serva

• Yarbay
  • 445
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2009, 11:00:35 ÖS »
Aynen katılıyorum Şehzade teşekkürler..

efsane

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 12, 2009, 02:40:28 ÖÖ »
Emeğine sağlık sonbaharın kızı Teşekkür Ederim,
Her nekadar geç kalınmış bir proje olsada bunun neye faydası olacak?
Bakın nedemiş>>Böylece hem Türkiye'de hangi ilaçlardan ne kadar kullanıldığı kesin olarak ortaya çıkacak, nealaka türkiyede hangi ilaçların nekadar kulanıldığı eczanelerde satışlardan anlaşılmıyormuşmu?> hem de atık ilaçların insan ve çevre sağlığına olumsuz etkileri ortadan kaldırılacak. çöpe atılan ilacın çevre ve insan sağlığına negibi zararı olabilirki. Ve >Düzenleme ile evlerde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar eczanelere verilecek. peki eczane bunun yerine başka ilaç verecekmişmi, yoook. Hepsi boş işler boş.

Deli ile Devletin işine akıl ermez,miş...!
« Son Düzenleme: Kasım 12, 2009, 02:41:43 ÖÖ Gönderen: kılçaklı/eko »

Serva

• Yarbay
  • 445
« Yanıtla #4 : Kasım 12, 2009, 01:48:04 ÖS »
Emeğine sağlık sonbaharın kızı Teşekkür Ederim,
Her nekadar geç kalınmış bir proje olsada bunun neye faydası olacak?
Bakın nedemiş>>Böylece hem Türkiye'de hangi ilaçlardan ne kadar kullanıldığı kesin olarak ortaya çıkacak, nealaka türkiyede hangi ilaçların nekadar kulanıldığı eczanelerde satışlardan anlaşılmıyormuşmu?> hem de atık ilaçların insan ve çevre sağlığına olumsuz etkileri ortadan kaldırılacak. çöpe atılan ilacın çevre ve insan sağlığına negibi zararı olabilirki. Ve >Düzenleme ile evlerde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar eczanelere verilecek. peki eczane bunun yerine başka ilaç verecekmişmi, yoook. Hepsi boş işler boş.

-Eko abiciğim görüşüne saygı duyuyorum.. Ama eczanelerden ilaç alımı degıl bu ılacların ne kadarının kullanıldıgından bahsedılıyor..
-İnsan ve çevre sağlığına zararına gelince ,hapların yerleştirildiği tabletler,kremlerın kutuları vs.. bunlar genelde plastik yapım olduğu için dogaya vereceği zararı anlatmama gerek yok..Doğa aldıklarını ınsana sunar ve saglığımız etkilenr..
-Son kullanma tarihi geçen ilaçları zaten çöpe atarız..Bu bır geri dönüşüm projesidir.. Tekrar imalatla bu son kullanma tarihi geçen ilaçlar degerlendirilebilir..

Eko abi ben ve ailem 8 sene kanser hastalığıyla boğuştuk.. İnanın bır tanesi bile heba olmayacak kadar etkılı ve bulunması zor ilaçlar var..Neyı ne kadar ifade edebıldım bılemıyorum.. Ama gercekten duyarlı bır proje..
      Bu benım sahsi fikrim tabiki..Tesekkür ederim Eko abicigim..

aysu

• Yüzbaşı
  • **
  • 16
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : Kasım 12, 2009, 04:39:10 ÖS »
arkadaşım boş işler değil  bu konuda  bilinçli olmalıyız ülke olarak çok ğeriden  ğidiyoruz ilaçlar için piller için ne kadar zararı olduğunu  artık biliyoruz o yüzden ğörsel  olarak uyarmalıyız dimi  ;) ::)
sen yolcu bu dünya hancıdır öyle bir gün varki yürek sancıdır yer gök bir olup ta hesap sorulunca en sevdiğin bile senden davacıdır..

Serva

• Yarbay
  • 445
« Yanıtla #6 : Kasım 12, 2009, 07:05:37 ÖS »
Teşekkürler aysu..

Seo4Smf Tagleri: