D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR!!!

+ AlapliForum » Her Telden... » Her Telden Var » Sağlık (Moderatörler: Yargıç, kanuni67, Kanca67, Ceylannur)Konu:
|- D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR!!!
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR!!!  (Okunma sayısı 412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakansengun

• Ziyaretçi
« : Kasım 17, 2009, 02:38:53 ÖS »

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, D vitamini eksikliğinin kalp hastalıkları, beyin kanaması ve ölüm riskinde açık bir artışla bağlantısı bulunuyor.

50 yaşının üzerinde ve geçmişlerinde kalp-damar hastalığı olmayan 27 bin 686 kişi üzerinde bir yılı aşkın süreyle yapılan ve bugün yayımlanan araştırma, kanda çok düşük D vitamini seviyesi bulunanların, bu vitaminin normal seviyede bulunanlardan yüzde 77 daha yüksek ölüm riski ile karşı karşıya olduklarını gösteriyor.

Önemli miktarda D vitamini eksikliği bulunan deneklerin, D vitamini seviyesi normal olan kişilerden yüzde 45 daha fazla kalp-damar hastalığına yakalanma ve yüzde 78 daha fazla beyin kanaması geçirme riskine sahip bulundukları ortaya çıkan araştırmada, D vitamini miktarı çok az olan hastaların, kalp yetersizliği riskinin iki kattan fazla olduğu görüldü.

Araştırma sonuçları, ABD'nin Florida eyaletinin başkenti Orlando'da bu hafta yapılacak Amerikan Kalp Vakfı'nın yıllık toplantılarında sunulacak.

Araştırmacılar, denekleri, kanlarındaki D vitamini seviyesini, normal (30 nanogram/mililitre), düşük (15 ila 30 ng/ml) ve çok düşük (15 ng/ml'den az) şeklinde 3 gruba ayırdılar.

Ana kaynağı güneş ışını olan D vitamini, sık tüketilen gıdalarda fazla bulunmuyor.

Morina balığının karaciğeri gibi ender gıdalarda bu vitamin bulunuyor.

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2009, 08:13:29 ÖS »
Sebze ve meyvelerle aram hiç iyi olmadığından muhtemelen bende de D vitamini eksikliği vardır :)
ALLAH Gecimden versin emi :)

hakansengun

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 17, 2009, 10:50:01 ÖS »
yok ya bol bol peynir, yoğurt ye bide bol bol güneş al yeter sana bi şey olmaz.(inşALLAH!!)

Serva

• Yarbay
  • 445
  • Dili Yok Kaderin..GİTMEK mi Zor KALMAK mı Zor?
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2009, 12:20:48 ÖÖ »
bu yaz bol bol güneşlendim..D vitaminim iyi derecede sanırım.. ;).. Bunlar önemli bilgiler,paylaşımınız için teşekkürler..
Ne küslük var ne pişmanlık kalbimde,
Yürüyorum sanki senin yanında.
Sesin uzaklaşır her bir adımda,
Ayak izi kalmadan gidiyorum...
Gerdiğin tel kalbimde kırılmadı,
Gönül kuşu şarkıdan yorulmadı,
Bana kimse sen gibi sarılmadı,
Işığımız sönmeden gidiyorum...

Seo4Smf Tagleri: