Her Hafta Bir Kitap...

+ AlapliForum » Alapli.Biz » Güncel Haberler (Moderatörler: Yargıç, kanuni67, Kanca67)Konu:
|- Her Hafta Bir Kitap...
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Her Hafta Bir Kitap...  (Okunma sayısı 390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakansengun

• Yüzbaşı
  • **
  • 24
    • E-Posta
Her Hafta Bir Kitap...
« : Ekim 25, 2011, 11:43:32 ÖÖ »

Yazar : Susanna Tamaro

Yayıncı : Can Yayınları

Açıklama :
Kırılganlığımız güce, kader bilgeliğe, trajediler aşka, zifiri karanlık içsel aydınlığa dönüşebilir. Öyle bir an oldu ki, ikimizin minik taşları düzgün biçimde yan yana düştüler. Ben bir adım atıyordum, sen de aynı uzunlukta bir adım atıyordun. Ben seni bekliyordum, sen bana yetişiyordun, ben sana ulaşıyordum, sen beni bekliyordun. Sonsuza kadar böyle gideceğimizi sanıyorduk. Oysa ben şimdi ormanda yürüyorum ve ayak izlerimden başka iz yok. Kimse yürümüyor yanımda, kimse izlemiyor beni, ya da önümden gitmiyor... Matteo ve Nora... biri ateştir diğeri su, biri akıldır diğeri yürek, biri sürekli harekettir diğeriyse durgunluk ve huzur; biri düşüncedir diğeri sezgi, biri zamandır diğeriyse sonsuzluk... Ancak bir gün bu mükemmel uyum dünyanın trajik yasaları karşısında dağılır gider... Matteo bir anda içinde dipsiz bir boşlukla tek başına kalır. Ama yollar onu asla bırakmaz ve hiçbir şekilde tahmin edemeyeceği bir geleceğe taşır. Zamanla doğa yasalarının gizemini keşfeden Matteo, insanların kendilerini bulmak, hayatı tanımak için ziyaret ettiği bir tür keşiş olup çıkar. Hayatın ve aşkın gizeminin, Noranın ardında bıraktığı bu büyük soru işaretinde yattığını, Matteo bir gün anlayacaktır... Sonsuza Kadar kimi zaman yok eden, kimi zaman da arındıran içimizdeki ateşi anlatıyor...
« Son Düzenleme: Ekim 25, 2011, 01:20:31 ÖS Gönderen: Denge_35 »
Bir sürü dostunun içinde elbet düşmanların olacak ama unutma ki,onca düşmanın içinde belki seni dostun vuracak...

Denge_35

• Co-Admin
  • Yüzbaşı
  • *
  • 22
    • E-Posta
Her Hafta Bir Kitap...
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2011, 01:21:35 ÖS »
Emeğine sağlık hakan kardeş paylaşım için teşekkür ederim

hakansengun

• Yüzbaşı
  • **
  • 24
    • E-Posta
Her Hafta Bir Kitap...
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2011, 01:25:39 ÖS »
Ben teşekkür ederim.
Bir sürü dostunun içinde elbet düşmanların olacak ama unutma ki,onca düşmanın içinde belki seni dostun vuracak...

hakansengun

• Yüzbaşı
  • **
  • 24
    • E-Posta
Her Hafta Bir Kitap... NESLİŞAH
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2011, 04:39:56 ÖS »

HER KİTABIYLA OLAY YARATAN MURAT BARDAKÇIDAN SON OSMANLI SULTANI NESLİŞAH SULTAN! Son padişah Sultan Vahideddin ile son halife Abdülmecid Efendi'nin torunu olan Neslişah Osmanoğlu, altı asırlık Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılıştan önce dünyaya gelmiş son prensesi idi... 1921'in 4 Şubatında doğmuş ve Osmanoğlu ailesinin mensuplarının kaydedildiği Hanedan Defteri onun ismi ile noktalanmıştı... Neslişah Osmanoğlu maceralarla ve hüzünlerle dolu bir hayat yaşadı. Saraylarda geçen çocukluk senelerini ardarda gelen sürgünler ve sıkıntılar takip etti. Gelin olarak gittiği yabancı bir memleketin first lady'si iken ihtilâl ve darbe rüzgârlarına yakalandı, ihtişamın zirvesinden askerî mahkemelerin çatık kaşlı hâkimlerinin önüne, tehlike dolu günlere sürüklendi... Üç yaşında kovulduğu vatanına, yani Türkiye'ye ise ancak 40 yaşından sonra dönebildi... Murat Bardakçı'nın Neslişah Osmanoğlu'nun hayat hikâyesini kendi anlattıklarına ve belgelere göre ele aldığı ve sürgüne gönderilmiş bir hanedan mensubu hakkında şimdiye kadar yazılmış ilk etraflı biyografi olan bu kitabı sadece Neslişah Osmanoğlu'nun değil, yıkılmış bir imparatorluğun aristokrasisinin tarihe süzülüşünün de hikâyesidir...

hakansengun

• Yüzbaşı
  • **
  • 24
    • E-Posta
Her Hafta Bir Kitap...Sayı Bilimini Dili.
« Yanıtla #4 : Kasım 17, 2011, 04:29:36 ÖS »

Açıklama : Sayı kavramı tarih boyunca nasıl bir gelişim izledi? Einstein'ın " sayının evrimi üzerine okuduğum en ilginç kitap" diye nitelediği bu klasikleşmiş eserinde matematikçi Tobias Dantzig, bu sorudan yola çıkarak sayıyı mercek altına yatırıyor. Dantzig, matematik tarihini emin adımlarla ilerleyen bir süreç olarak değil, rastlantıların ve sezginin büyük rol oynadığı bir süreç olarak canlandırıyor. Üzerinde nadiren durduğumuz sıfır kavramının icadı, sayıların mistik anlamları ve onlara atfedilen gizem, sayı ibadeti, ilginç paradokslar, matematikçileri asırlardır düşündüren problemler ve daha birçok konu, Dantzig'in anlattığı ilginç öykünün birbirine bağlı halkalarını oluşturuyor. Bu kitabı okurken görüyoruz ki, yaşadığımız gerçekliğin dokusuna bu kadar derinlemesine işlemiş olan sayı kavramını daha yakından tanımak, bize kendi düşünce yapımız hakkında da önemli ipuçları veriyor.

Seo4Smf Tagleri: