Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı crysis mükemmel bir oyun
Cevaplar 2
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 353
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: crysis mükemmel bir oyun  (Okunma Sayısı 353 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ağustos 21, 2008, 09:13:23 ÖÖ
cenkerbey

Albay

Üye No : 797

Konu  : 115

PRESTİJ +1/-0
oracus
Site
« :»

Yapımının Crytek firmasının üstlendiği,dağıtımı EA Games'in yaptığı Türk yapımı FPS (First Person Shooter) oyunu Crysis neredeyse tüm oyun siteleri ve dergilerden (1UP hariç) 9 üzerinde not almayı başararak tarihe geçmeye hazırlanıyor.

İşte puanlama listesi;

GameSpot - 9.5/10
PC Gamer - 98/100
PC Zone UK - 92.5/100
GamePro - 4.8./5
Eurogamer - 9/10
1UP - 8/10
IGN - 9.4/10
GameTap 10/10

Bu puanlamayı hakkeden taraf Crytek firması EA Games değil arkadaşlar.
Crytek, Bilgisayar Oyunları geliştiren bir oyun firmasıdır. Crytek, 1999 yılında Almanya'da doğup büyüyen Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından Almanya'nın Coburg şehrinde kurulmuştur. Firma merkezi 2006 yılında Frankfurt şehrine taşınmıştır. Firma, Frankfurt'ta yeni yerinde 26 ülke vatandaşı 140 çalışana sahiptir. Firmanın 2007 hedefi çalışan sayısını 200 e çıkarmaktır. Firma ayrıca Ukrayna'nın Başkent'i Kiev'de de bir Stüdyo'ya sahiptir.
Neon dergisinin 2006 yılı Aralık sayısında kardeşlerden Avni Yerli, 100 Önemli Alman Genci listesinde yer almıştır.

Resmi Web Sitesi - http://www.crytek.com
Crytek Türk Fan Sitesi - http://forum.crytekfan.com/

Türk oyun sitelerinde bir haber yoktu ama Avrupa basını yankılanıyordu. Hani eski Türk filmlerinde olur ya küçük gazeteci çocuk bağırır yazıyor yazıyor Crysis Geliyor! diye bağırır ya işte tıpkı onun gibi bağırınıyordu Avrupa basını. Oyun için yaklaşık olarak 2-3 ekran görüntüsü verilmişti.Aha dedim bizim külüstür kendini zor açıyor bu oyunu hiç açmaz diye yorumları okuyordum herkes de aynı düşünce '' We will optimize or update our PC for this game '' inanamamıştım. Daha sonra Türk firmalarına haberler düştüğü zaman yapımcıların başındaki kişilerin Türk olduğunu öğrenince aklıma Pusu,Koridor artık ne kadar dandik oyun varsa gelmeye başladı yok abi bu böyle olmayacak dedim ama ileriki günlerde beni şaşırtan çok şey oldu Crysis aynı bir Meta Tank gibi ilerliyor önünde kimse duramıyordu Halo 3 mü duracak önünde peh..

Günler geçti Crysis fan siteleri,grupları,unionları artık aklınıza ne gelirse çoğalmaya başladı hepsine giriş yapıp aralırına katılıyordum. Bakalım bize ne düşecek diye.

Crysis,bütün optimizileri Crytek firması tarafından yapılan ve FPS türü oyunlara renk katmış olan Far Cry oyunundan tamamı ile ayrı konuları işlemekle beraber farklı motorlarada sahiptir. Hatırlar mısınız bilmem ama Far Cry Crytek Engine 1'i,Crysis ise Crytek Engine 2'yi kullanmaktadır.
Crysis,konusu çok basit uzaylıların istilası ama bu senaryoya o şekilde yansımamış ve senaryonun akıcılığı ile farklı bir boyut gözler önüne serilmiştir. Kuzey Koreliler tarafından ele geçirilen Pasifik adasında bir grup arkeolojistin ele geçirilmesiyle başlıyor herşey. Bizim Amerikan takımımı boş durmaz ve hemen yola koyulur. Başta Meta Tank demiştim işte dememin sebebi; yönettiğimiz kişi yüksek hıza,güce,zırha ve silahlanmaya sahip birisi. Pasifik adasında tropikal bir bölgeye paraşüt ile iniş yaptığınız anda sizin için sosyal yaşam bitmiş anlamını taşır. Artık kendinizi oyuna kaptırırsınız.

Başta Farcry'da olduğu gibi Sandbox modunda gibi görevler baş etmeye çalışırsınız. Tabi bu ne kadar kolay olacaksa ilerledikçe işin içine uzaylılar girdimi herşey toz-dumana bulanır ve ortalık bir hayli karışır. Her FPS de olduğu gibi kır parçala yapamıyacak her objeye dikkat etmek zorunda kalacaksınız. Unutmayınki Crysis'te hızlı olmak önemli bir faktördür. Tabi nasıl bir şekilde hızlı ve güçlü olunacaksa orası size kalmış.. Herşeyi çabuk düşünmeli çabuk uygulamalısın aksi taktirde vücudunuzun kanları oyun ekranına bulaşmaya başlıyacaktır.
Hemen diğer konuya geçmeden belirtmek istiyorum 16 Ocak'ta Türkiye'ye özel olacak versiyonda tank kullanamıyacağız ama herşey Türkçe olacaktır. Bu cümleyi söyledikten sonra. Crysis oyunu her bölgede farklı şekilde oyunculara sunulacaktır yani Avrupa ve Amerika oyunları birbirinden farklılık gösterebiliyor. Gelelim konumuza grafikler;

Aslında pek fazla birşey söylemek gerekmiyor.. Crytek firması tarafından belirtilen sistem gereksinimleri;

Minimum ihtiyaç

İşletim sistemi - Windows XP or Windows Vista
İşlemci - 2.8 GHz or faster (XP) or 3.2 GHz or faster* (Vista)
Bellek - 1.0 GB RAM (XP) or 1.5 GB RAM (Vista)
Ekran kart -256 MB**
Sabit Disk - 12GB
Ses Kartı - DirectX 9.0c compatible

Önerilen

İşletim sistemi - Windows XP / Vista
İşlemci - Intel Core 2 DUO @ 2.2GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+
Bellek - 2.0 GB RAM
Ekran kartı - NVIDIA GeForce 8800 GTS/640 or simi
Sabit Disk - 12GB
Ses Kartı - DirectX 9.0c compatible

isteyen bir oyunda ekran görüntüsünün ne olmasını beklerseniz odur. Ayrıca oyun DX9 ve DX10 olarak farklılık gösterecek ekran çözünürlüğünede sahiptir. İşte burada DX10 ve DX9 farklılığını çok rahat bir şekilde görebilirsiniz.

Crysis benim PC'de çalışır mı ? -> Tıklayın!

Ve son olarak oyundaki iyi ve kötü yanları paylaşmak istiyorum;

İyi yanlar;

- Dinamik ve çabuk oynanış şekli,
- Eşi benzeri olmayan görüntüsü ile yıkılabilir çevre,
- Güç savaşı,mücadelesi büyük multiplayer savaşlara yol açacaktır.
- Tümü ile mükkemel bir yapıt..

Kötü yanlar;

- Tek kişilik oyun senaryosu sona erdi..
- Oyunu oynamak isteyenlerin çoğu makinelerini yeniledi
ve bazı kişilerin işlemcilerinin yandığı bile görüldü..
- Takım karşılaşmalarının olmaması kötü..

arkadaşlar oyun bende mevcut isterseniz upload edeyim 6.gb açılınca 12 oluyo yada isteyen bildirsin elden vereyim
cenkerbey'adli üyenin imzası

Hertürlü Kartvizit matbaa broşür tabela ve vb işleriniz için  tasarım dab baskı ya ve teslime kadar yardımcı olurum
Ağustos 21, 2008, 10:49:29 ÖÖ
woo67

Yüzbaşı

**

Üye No : 1490

Konu  : 3

PRESTİJ +15/-0
« Yanıtla #1 :»

Sagolosın ama benim pc bunu calıstırmaz
woo67'adli üyenin imzası

Sayın woo67 İmza Seçmediniz.!

Alapli.Biz - Hazır İmza
En Kısa Zamanda İmzanızı Düzenleyiniz.!

Ağustos 21, 2008, 03:01:52 ÖS
cenkerbey

Albay

Üye No : 797

Konu  : 115

PRESTİJ +1/-0
oracus
Site
« Yanıtla #2 :»

abi türkler yapmış oyunu ama grafikler mükemmel kurgu harika oynamak önemli değil fragman tanıtım videolarını izle film seyretiğini zannediceksin oyun yapımcıları 3 türk kardeş
Cevat Yerli diğerlerini hatırlamıyom oyunun sonunda ve oyunun bazı yerlerinde isimler yazıyo

bunlar türkçe versiyonunu seselendirenler
cenkerbey'adli üyenin imzası

Hertürlü Kartvizit matbaa broşür tabela ve vb işleriniz için  tasarım dab baskı ya ve teslime kadar yardımcı olurum
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gitmek istediğiniz yer: