Facebook Boşanmaları Patlattı...

+ AlapliForum » Alapli.Biz » Güncel Haberler (Moderatörler: Yargıç, kanuni67, Kanca67)Konu:
|- Facebook Boşanmaları Patlattı...
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Facebook Boşanmaları Patlattı...  (Okunma sayısı 733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Serva

• Yarbay
  • 445
  • Dili Yok Kaderin..GİTMEK mi Zor KALMAK mı Zor?
« : Aralık 25, 2009, 12:49:55 ÖS »
(Gelişen bilgi teknolojileri toplumu olumsuz yönleriyle de etkiliyor. Her gün on binlerce yeni üye kaydeden sosyal paylaşım sitesi Facebook'un ingiltere'de boşanmaların patlamasında etkili olduğu öne sürüldü.

Boşanma hizmetleri veren "Divorce Online" sitesinin genel müdürü Mark Kenan, "internet üzerinden normalde hiç yapılmayan yapılıyor, konuşmamamız gereken insanlarla seksi tartışıyoruz" dedi.

Mark Kenan, kayıtlarını göz önünde tutarak her 5 boşanmadan birinin Facebook ile bağlantılı olduğunu kaydetti.

"Daily Telegraph" gazetesine konuşan bir avukatlık bürosunun sözcüsü de "Divorce Online"ın verilerini doğruladı.

Uzmanlar, sosyal paylaşım sitelerine artan ilginin, aldatma dürtüsünü de teşvik ettiği görüşünü savunuyor.

"Canı sıkılan ev hanımları ya da kocalar, yeni teknolojik imkânlardan yararlanarak ilk aşklarını yeniden bulup onlarla gerçek hayatta buluşuyor" diyen uzmanlar, Facebook gibi internet platformlarının iz bırakmadan temas kurmaya izin verdiğine dikkat çekiyorlar.

Facebook'un olumsuz etkisi

Facebook'un evlilikler üzerindeki olumsuz etkisi, bilgi teknolojileri firmalarının da işine yarıyor.

Eşinin internet ortamında neler karıştırdığını merak eden birçok kişi, Facebook şifrelerini kırmaları için internet uzmanlarına koşuyor.

Bazı firmalar ise internette eşlerin hangi sitelerini gizlice gözleme olanağı veren yazılımlar hazırladı.

Facebook, dünya çapında 350 milyondan fazla kullanıcısıyla sosyal paylaşım siteleri arasında öne çıkıyor.

2010'da yeni rekor bekleniyor

Her iki Facebook üyesinden biri siteyi her gün ziyaret ederek arkadaşlarıyla bağlantı kuruyor.

35 yaşındaki bir ingiliz kadın, kocasının boşanma planları yaptığını Facebook aracılığıyla öğrendi.

28 yaşındaki bir başka ingiliz kadın, kocasının hiç yüz yüze gelmediği bir başka kadınla "online aşk" yaşadığını öğrenince evliliği bitirdi.

Boşanma hizmetleri veren "Divorce Online" sitesinin genel müdürü Mark Kenan, ingiltere'de boşanma oranının 2010 yılında ekonomik krizin de etkisiyle yeni bir rekor kırmasını bekliyor..

SİZ BU KONUDA NE DÜSÜNÜYORSUNUZ..?
Ne küslük var ne pişmanlık kalbimde,
Yürüyorum sanki senin yanında.
Sesin uzaklaşır her bir adımda,
Ayak izi kalmadan gidiyorum...
Gerdiğin tel kalbimde kırılmadı,
Gönül kuşu şarkıdan yorulmadı,
Bana kimse sen gibi sarılmadı,
Işığımız sönmeden gidiyorum...

Kanca67

• Co-Admin
  • Albay
  • *
  • 4077
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2009, 07:11:27 ÖS »
Ben tanımadığım kişileri kabul etmiyorum.Arkadaşlık dışında konuşmalarıda tasvip etmiyorum.İnsan karısıyla veya kocasıyla konuşamadığı bazı şeyleri yeni tanıdığı veya eskiden tanıdığı kişilerle  konuşyorsa düşünmek gerekir.
İşittiğimi unuturum, Gördüğümü hatırlarım, Yaptığımı öğrenirim !

Shara

• Mustafa Kemal Atatürk'ün Torunlarıyız
  • Albay
  • 1500
  • Yine Yeni Yeniden Shara...
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2009, 10:53:00 ÖS »
Facebook yada başka siteden dolayı boşanmanın arttığına inanmıyorum insanlar konuşmayı,konuşarak paylaşmayı unuttukları için boşanma sayısı artıyor ve sanki tek suçlu internetteki bazı siteler sebepmiş gibi gösteriliyor oysa ki insanlar paylaşımlarını yapabilseler ortada benzer sorun olmaz düşüncesindeyim
Haber paylaşımınız için teşekkürler ayrıca
(off) Santral beni Psikopata bağla :D (off)

Biz camlardan seyretmedik yağmurları
Taa iliklerimize kadar ıslanarak hissettik...
Eyvallah demedik, boyun eğmedik zulme
Halkın yanında, Hak için nefesimizi tükettik
İmrenmedik erzi kırıkların zârafetine
Al mendillere aşkı işleyenleri sevdik...

Serva

• Yarbay
  • 445
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2009, 01:40:47 ÖS »

Ben tanımadığım kişileri kabul etmiyorum.Arkadaşlık dışında konuşmalarıda tasvip etmiyorum.İnsan karısıyla veya kocasıyla konuşamadığı bazı şeyleri yeni tanıdığı veya eskiden tanıdığı kişilerle  konuşyorsa düşünmek gerekir.

Düşüncelerınıze katılıyorum Kanca67..

Bence ınsanların elının altında bırcok seye ulasabılecek bır teknolojı var...Ve artık cok cabuk bazı seylerden sıkılan,strese gıren ve doyumsuz bır toplum olduk..İnsanlar konusmayı denemekten cok bu nımetten yararlanmayı ve bunu gercekten anlam veremedıgım doyumsuz noktara getırmeyı alışkanlık halıne getırmısler..Ne yazıkkı cogu ınsan bu sekılde kullanıyor...İnsanların gızlı saklı,takma ısımlerle kendılerını oyalamaları,kendılerını kandırmaları cok hosuna gıder oldu...Bunun yanında tabıkı gercekten hakkını vererek paylaşımlarda bulunan ınsanlarda var..Şükürki var.. Herkesın sahsı fıkrı farklıdır..Teşekkurler...

Teşekkur ederım shara...

ŞEHZADE

• Albay
  • 782
  • yanlızlığın sesi
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2009, 02:28:35 ÖS »
eğer insanlar evlenip fecebook için ayrılıyorsa zaten evlenirken yanlış karar verilmiş facebook bahane
Hadi yaramı sarmaya merhemin yok
yalandan da olsa gönül alamaz mısın?

MEVLANA

Shara

• Mustafa Kemal Atatürk'ün Torunlarıyız
  • Albay
  • 1500
  • Yine Yeni Yeniden Shara...
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2009, 02:38:54 ÖS »
aynen sana katılıyorum ŞEHZADE
(off) Santral beni Psikopata bağla :D (off)

Biz camlardan seyretmedik yağmurları
Taa iliklerimize kadar ıslanarak hissettik...
Eyvallah demedik, boyun eğmedik zulme
Halkın yanında, Hak için nefesimizi tükettik
İmrenmedik erzi kırıkların zârafetine
Al mendillere aşkı işleyenleri sevdik...

efsane

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2009, 04:48:24 ÖS »
Biz henüz avrupalaşmadığımız için türkiyede böyle şeylerin olduğunu sanmıyorum farkındaysanız hep 25,le 28 yaşlarındaki ingiliz kadınlarından bahsediliyor türkiyedeki boşanmaların başlıca nedeni parasızlık geçim derdi olduğu kanısındayım.
ayrıca bu (İnsanların gızlı saklı,takma ısımlerle kendılerını oyalamaları,kendılerını kandırmaları cok hosuna gıder oldu...Bunun yanında tabıkı gercekten hakkını vererek paylaşımlarda bulunan ınsanlarda var..Şükürki var..)  yazınıza katılıyorum
Paylaşım için teşekkür ederim bahar kardeşim.

Serva

• Yarbay
  • 445
« Yanıtla #7 : Aralık 29, 2009, 01:05:52 ÖS »
Teşekkur ederım Ekrem abıcıgım..

Serkan Özdemir

• Yüzbaşı
  • **
  • 39
    • E-Posta
« Yanıtla #8 : Ocak 01, 2010, 12:27:26 ÖÖ »

Düşüncelerınıze katılıyorum Kanca67..

Bence ınsanların elının altında bırcok seye ulasabılecek bır teknolojı var...Ve artık cok cabuk bazı seylerden sıkılan,strese gıren ve doyumsuz bır toplum olduk..İnsanlar konusmayı denemekten cok bu nımetten yararlanmayı ve bunu gercekten anlam veremedıgım doyumsuz noktara getırmeyı alışkanlık halıne getırmısler..Ne yazıkkı cogu ınsan bu sekılde kullanıyor...İnsanların gızlı saklı,takma ısımlerle kendılerını oyalamaları,kendılerını kandırmaları cok hosuna gıder oldu...Bunun yanında tabıkı gercekten hakkını vererek paylaşımlarda bulunan ınsanlarda var..Şükürki var.. Herkesın sahsı fıkrı farklıdır..Teşekkurler...

Teşekkur ederım shara...

aynen bende katılıyorum sizlere abim bence haklısınız bende hiç facebook sevmem zaten üyeliğimde vardı ama artık yok 2 senedir kullanmıyorum bence saçma site

efsane

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ocak 01, 2010, 03:27:30 ÖÖ »

Teşekkur ederım Ekrem abıcıgım..
nedimek kardeşim, doğruya doğru

Seo4Smf Tagleri: