Fenerbahçe-Galatasaray Dostluk Maçı

+ AlapliForum » Spor Dünyası » Fenerbahçe (Moderatörler: Yargıç, Kanca67, Beyazgölge, ahmet67)Konu:
|- Fenerbahçe-Galatasaray Dostluk Maçı
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Fenerbahçe-Galatasaray Dostluk Maçı  (Okunma sayısı 1244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TubAlex

• Albay
  • 1381
  • aLexsaNdro'Le SonSuza ..
    • E-Posta
« : Temmuz 22, 2010, 12:35:26 ÖS »

Türk futbolunun her zaman büyük ilgiyle izlenen dev derbisi bu kez sezon öncesi oynandı !.. Fenerbahçe, 76 dakika 10 kişi oynamasına rağmen  Spor Toto Dostluk Kupası maçında ezeli rakibi Galatasaray'ı yine devirmesini bildi !..

Fenerbahçe, Almanya'da oynanan Spor Toto Dostluk Kupası'nda Galatasaray'ı 30. dakikada Andre Santos'un attığı golle 1-0 mağlup etti. Fenerbahçeli Selçuk 14. dakika içinde gördüğü iki sarı kartla oyun dışında kalırken, maçın Alman hakemi Thorsten Kinhöfer verdiği kararlarla maçın önüne geçti.

Oldukça gergin bir yönetim gösteren Kinhöfer Fenerbahçeli Santos'un attığı golden sonra atılan meşaleler sonrası oyunu 10 dakika durdurdu.

Sarı lacivertliler böylelikle gurbette oynanan derbilerde üstünlüğü ele geçirirken, resmi bir maç olmasa da 2008 yılından bu yana rakibine karşı yenilmezliğini de sürdürdü.

Mönchengladbach kentinde Borissia Park'ta oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı !.. 2. dakikada Arda Turan'ın kullandığı serbest vuruşta topu Volkan son anda kornere çeldi. Fenerbahçe maçın başında pres yaparken ezeli rakibine top yaptırmamaya çalıştı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY 1-0
STAT: Borissia Park
HAKEM: Thorsten Kinhöfer

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Bekir(Dk. 88 Önder), Bilica, İlhan, Santos, Kazım(Dk. 63 Deivid), Cristian, Selçuk, Stoch(Dk. 88 Semih), Alex(Dk. 63 Caner), Gökhan Ünal(Dk. 82 Gökay)

GALATASARAY: Ufuk, Ali Turan(Dk. 46 Sabri), Servet, Gökhan Zan, Serkan Kurtuluş(Dk. 46 Hakan Balta) Cana(Dk. 46 Barış),  Mustafa Sarp(Dk. 81 Cumhur), Musa Çağıran(Dk.46 Ayhan), Serdar Özkan(Dk. 88 Caner), Arda, Mehmet Batdal(Dk. 62 Emre Çolak)

SARI KART: Dk. 2 Bilica, Dk. 14 Selçuk, Dk. 24 Gökhan, Dk. 60 Stoch, Dk. 80 Santos (Fenerbahçe), Dk. 8 Cana, Dk 22 Musa (Galatasaray)
KIRMIZI KART: Dk. 14 Selçuk (Fenerbahçe)
GOL: Dk. 30 Andre Santos

Vedoo_67

• »» 9_нαяяу кєωєℓℓ_9 ««
  • Albay
  • 1612
  • »» ∂υиуα вєявαт gяαƒιкℓєяι мυкєммєℓ ««
    • E-Posta
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2010, 03:00:32 ÖS »
7enevbahçeyi bir Galatasaraylı olarak tebrik ediyorum.  (şak)  :P

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2010, 10:04:51 ÖS »
Adamlar şampiyon olmadan 3 dk şampiyonluk kutladılar, Galatasarayı yendikleri için kim bilir ne kadar sevinmişlerdir :)
Tebrik ederim..
E bunu hakettiniz :):):)

Efsane

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2010, 01:28:48 ÖÖ »
7enevbahçeyi bir Galatasaraylı olarak tebrik ediyorum.  (şak)  :P
Bir ts lu olarak eski takımımı bende kutlayacak sandınız dimiiii o eskidendi,de
o kırmızı yazı benim 4 yaşındaki torunumun yazısına benziyor vedooo klevyende bir sorunmu var

Yiğidi öldür ama hakkını yeme, aslına bakarsanız fb. gs,yi herzaman yeniyor ama bjk,ye,de herzaman yeniliyor bunu gösteren tarih
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2010, 01:31:36 ÖÖ Gönderen: Efsane »

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2010, 01:40:12 ÖÖ »
Ama onlar geçmişlerini inkar ediyor :) Bu da bir gerçek Ekrem abi...
:)

Efsane

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2010, 05:17:30 ÖÖ »
Ama onlar geçmişlerini inkar ediyor :) Bu da bir gerçek Ekrem abi...
:)

Geçmişini inkar eden kafirdir bekardeşim
Mesela ben, feneri sildim şimdi elektrik kullanıyorum, gördüğün gibi inkar etmiyorum

TubAlex

• Albay
  • 1381
  • aLexsaNdro'Le SonSuza ..
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2010, 01:43:10 ÖS »
İlk olarak Tayfunkan;
Bursa'ya maçı verip sonra şampiyon olmalarına sevinmektense,olamadığımız halde kendi şampiyonluğumuza 3 dakika seviniriz daha iyi.Ama ben en çok sizin 4. olmanıza sevindim en azından UEFA Av. Liginde az yersiniz,şampiyonlar liginde bu sene 8-0'lık fiyasko görmiyeceğiz en azından.
Efsane abicim;
Fenerbahçe hem 6alatasaray'a hem de 8eşiktaş'a karşı daha fazla galibiyet almıştır.Önemli olan geçmişini inkar etmek değil,geçmişini doğru bilmektir. (:
Son olarak Vedo;
Bi 6alatasaray dedik,7en.. çıkarttınız ALLAHını seversen alakaya maydanoz.Ayrıca sen bi 6s'li olarak bizi değil Arda'yı tebrik etmelisin.Bilmem anladın mı .
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2010, 01:44:28 ÖS Gönderen: TubAlex »

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2010, 10:31:17 ÖS »
dur dur TubAlex.. Ben sana geçmişini biraz daha hatırlatayım o halde..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ATATÜRK ' e SUİKAST DÜZENLEYEN FENERBAHÇELİ BAŞKAN

Düzenleyicilerin arasında Fenerbahçe başkanı Dr. Nazım'ın da bulunduğu, başarısız süikast girişimi dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Paşa, Anadolu Ajansi'na 18 Haziran 1926'da şu tarihi demecini vermişti:

'...Benim naçiz vücudum bir gün elbette toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır...'

İŞTE PUSU PLANI

Plana göre, Mustafa Kemal Paşa'nın İzmir'e ziyareti sırasında, Gazi otomobille şehirden geçerken, Gaffarzade Oteli yakınında dar bir dönemeçte, Ziya Hurşit ve adamları kendisine ateş ederek öldürdükten sonra, oluşacak kargaşadan yararlanarak İzmirden motorla Sakız Adasına kaçacaklardı. Suikastçıların kaçmasını sağlayacak olan motorcu Şevki, hazırlıkları İzmir Valisi Kazım Dirik'e haber vererek suikastçıları yakalattı.

17 KİŞİ İDAM ETTİLER

Olayın ortaya çıkmasından sonra yapılan yargılama süreci neticesinde İstiklal Mahkemesince aralarında FB Başkanı Dr. Nazımın da bulunduğu 17 kişinin idamına karar verilmiş ve asılmışlardır.

Suikast olayının Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası bir kısım mensupları ile ilgili bulunduğu ortaya çıkmış ve eski İttihat ve Terakkicilerin de bu olayın tahrik ve düzenleyicileri oldukları anlaşılmıştır.

Amaçları, önce irticayı tahrik ve dini siyasete alet ederek Mustafa Kemal Paşa'yı iktidardan düşürmekti. Buna muvaffak olamayınca da, İttihat ve Terakki'nin ileri gelenleri, Terakkiperver Fırkanın içindeki adamlarıyla Ata'ya suikast teşebbüsü hazırlıklarına girişmişlerdi.

Suikast şebekesi, aylardan beri birtakım özel tertibat ile her ne olursa olsun Gazi'ye karşı suikast yapmayı ve bu suretle de hükümeti devirmeyi kararlaştırmıştı. Suikastı hazırlayanlar, Terakkiperver Cumhuriyet fırkasına mensup bazı kimselerdi. En önemli rolü oynayanlar Terakkiperver Fırkadan İzmit Milletvekili Şükrü Bey ile eski İttihat ve Terakkici Kara Kemal'di. Suikast önce Ankara'da tasarlanmış, ancak Erzincan Milletvekili Sabit Bey'le Faik Bey'in müdahaleleri ile önlenmişti. Daha sonra Bursa'da bir süikast planı düşünülmüş, bu da uygun görülmeyerek İzmir'de 16 Haziran 1926'da gerçekleştirilmesine karar verilmişti.

16 Haziran 1926 Çarşamba günü, Mustafa Kemal İzmir'e gitmek üzere seyahatte bulunurken, Giritli Şevki durumu İzmir Valisine ihbar etmiş ve suikastı fiilen yapmakla görevli olanlar, suç vasıtaları olan bomba ve silahlarıyla birlikte yakalanmışlardır.

YARGI SÜRECİ

Olayları takiben Ankara İstiklal Mahkemesi, İzmir'de görevlendirildi. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu geniş ölçüde tutuklamalar yapıldı.

İstiklal Mahkemesi, İzmir'de Milli Kütüphane binasında sanıkları yargılamaya başladı. Ali (Çetinkaya) Başkan, Ali (Rize), Dr. Reşit Galip, üye ve Necip Ali (Küçükada) da savcıydı.

Mahkemenin ilk bölümü 13 Temmuz 1926'da karara bağlandı. Suikastı planladığını itiraf eden Ziya Hurşit ve birkaç yardımcısı dışında, kapatılan Terakkiperver Fırka milletvekilleri Erzurum mebusu Rüştü Paşa, İzmit mebusu Şükrü, Manisa mebusu Abidin, İstanbul mebusu İsmail Canbulat, Eskişehir mebusu Arif ve Sivas mebusu Halis Turgut Beyler idam edildiler.

İstiklal Mahkemesi Ankaraya intikal ederek, yine Ali Çetinkaya'nın başkanlığında, İzmir suikast teşebbüsünün daha geniş bir hükümet darbesinin parçası olduğu iddiasıyla 2 Ağustos 1926 da tekrar başladı. Sanıkların çoğu eski İttihad ve Terakki Fırkası mensubu olduklandan bu davaya 'Ittihatçılar Davası' da denilmektedir.

26 Ağustos 1926 günü verilen karar ile, eski Maliye Nazırı Cavid, İttihad ve Terakki eski Genel Merkez Üyesi Fenerbahçe Başkanı Dr. Nazım ve eski katiblerden Nail, eski Ardahan mebusu Hilmi Beyler idama mahkum oldular ve Ankara'da Cebeci'de ertesi sabah asıldılar.

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2010, 10:32:20 ÖS »

Hakikaten geçmişini çok iyi biliyormuşsun TubAlex..
Tebrik ederim seni..
Tebrik ederim..

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2010, 10:35:16 ÖS »
Buyrun size geçmişiniz..

Rezaletin böylesi görülmedi! Bilica penaltı noktasını deldi
Hüseyin Göçek'in verdiği penaltı kararından sonra Bilica, oyun kurallarını ihlal etti

Hüseyin Göçek'in verdiği penaltı kararından sonra Bilica, oyun kurallarını ihlal etti. Maçın 65. dakikasında Beşiktaş'ın kazandığı penaltı atışında pozisyonun içerisinde olan Bilica, işi gücü bıraktı ve Bobo'nun iyi bir atış kullanmasını engellemek amacıyla penaltı noktasını ayağıyla kazımaya başladı. Daha önce sarı kartı bulunan Bilica'ya kart çıkarmayan Göcek bilica'nın bozduğu penaltı noktasını ayağıyla düzetmeye kalktı.

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2010, 10:36:47 ÖS »
Buyrun buda kapağınız...
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2010, 10:38:08 ÖS Gönderen: tayfunkan »

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2010, 10:40:01 ÖS »
Futbol Takımımız’ın Liverpool zaferi ve taraftarlarımızın tribün şovu, Dünya’nın en önemli taraftar gruplarından olarak gösterilen Liverpool’lulara parmak ısırttı. İngilizler, internetteki forumlarında yaptıkları yorumlarda, “İnanılmazdı; Beşiktaş taraftarlarına şapka çıkarıyoruz” dediler... Futbol dünyasının uluslararası alanda üne sahip taraftar topluluğu olan Liverpool’lu taraftarlar, 24 Ekim Çarşamba akşamı BJK İnönü Stadı’nda şahit oldukları muhteşem manzara karşısında kendi şöhretlerini sorgulamaya başladılar... Liverpool’lu taraftarlar, BJK İnönü Stadı’ndaki ortamı “fantastik” olarak nitelendirirken, tribünlerimiz için ise “Dünyanın en büyüğü” yakıştırmasını yaptılar. İşte İngilizlerin yorumları:
* Liverpool’un Kop tribünü, Beşiktaş taraftarlarının yanında Spice Girls (Baharat kızlar) gibi kaldı. Türkler 4 saat boyunca bağırıp, takımlarını galibiyete taşıdı.
* Taraftarlar stadı cehenneme çevirdi. Beşiktaş’ın galibiyeti adil değil, onlar 12 kişiyle sahadaydı.
* Beşiktaş taraftarına şapka çıkarıyorum. Müthiş bir atmosfer yarattılar, takımları için ellerinden geleni yaptılar. Orada olmak isterdim...
* Bir takımın nasıl destekleneceğinin en büyük örneğiydi... Bazı Liverpool taraftarları Beşiktaşlılar’dan ders almalı...
* ‘Şşştt’ diye başlayan ve alkışlarla devam eden tezahüratları muhteşemdi. Ne olduğunu anlamadım ama...
* Hem Beşiktaş’a hem de tribünlere şapka çıkarıyorum.
* İnanılmaz bir destek. Bu gürültü gerçek olamaz. İnönü’de mutlaka bir maç izlemek istiyorum.
*İnanılmaz etkilendim. Orada bulunmak gerçekten bir ayrıcalık olmalı. Tezahüratların koordinesi ve takıma verilen destek gerçekten inanılmazdı. 4 saat hiç susmadılar. Bir Liverpool taraftarı olarak ve dünyada birçok statta maç seyretmiş biri olarak daha önce böyle birşeyle karşılaşmadığımı belirtmek isterim
*Maçı evimin salonundan izlerken bile ezildiğimi hissettim. Gören herkesin içinde olmak isteyeceği inanılmaz bir atmosfer. Her hafta böyle mi acaba? Tezahüratlardaki koordinasyon da inanılmaz. Dört saat durmadan bağırdılar.
*Liverpool taraftarı olarak dünyanın dört bir yanındaki statları gören biri olarak söylüyorum; bu en müthişi ve tartışmasız en iyisi. Orada olmak isterdim."
*Bravo Beşiktaş taraftarına, onlara şapka çıkarıyorum."
*Dinleyin, tribünlerin inanılmaz desteğini duyuyor musunuz?"
*Beşiktaşlılar maç boyunca şarkılar söyleyip, zıplayarak nasıl taraftar olunacağının dersini verdi. Ne yazık ki sadece çok az Liverpool taraftarı bu dersi alabildi!"
*Şşştt sesinden başka birşey duyamıyorum!"
*En büyük taraftar. Bu geceden önce Şampiyonlar Ligi'nde hiç başarısı olmayan bir takım için gerçekten büyük bir destek. Beşiktaş da cesur bir yürekle oynadı."
*İnanılmaz ve fantastik bir atmosfer. Sadece bu nedenle bile kazanmayı hak ediyorlar."
*Tezahüratın ses seviyesine inanamıyorum. Bu gerçek olamaz. Tüm stadın katıldığı müthiş bir uyum içindeki koro, şarkılar söylüyor. İnönü Stadı'nı mutlaka gidilmesi gereken yerler listesine aldım bile."
*Keşke Anfield'da da böyle bir atmosfer yaratabilsek."
*Maçtan sonra Liverpoollu futbolcuları alkışlamaları sürpriz oldu. Oysa maç sırasında çok saldırgan ve düşmanca duruyorlardı. Korkarım ki Liverpoollu futbolcuların sahayı alkışlarla terk ettileri son maç bu olacak!"
*Taraftarlık konusunda ne büyük bir ders. Zaten Tottenham maçında da müthiştiler."
*Bizde futbol ölmüş'
*Beşiktaş taraftarından müthiş bir şov. Bu sahne beni, 1970'li yıllardaki Liverpool tribünlerine götürdü."
*Belki de artık Liverpool'un tribün liderlerini değiştirmenin zamanı geldi!"
*Beşiktaş tribünleri göz kamaştırıcıydı. Hep birlikte zıplarlarken sanki stat darpaneye dönüştü!"
*Çok neşeli ve ilginç bir taraftar kitlesi. Tribünde olup bitenlere çok şaşırdım."
*Bizde futbol ölmüş. Bizim stadımız bir ses cehennemi olmaktan çok endüstriyel bir tema parkı gibi duruyor."
*Kulakları sağır eden ıslıklar, şarkılar, tezahüratlar. Tribünler karşılıklı bağırıyor. Biz 10 dakika tezahürat yaptık diye övünüyoruz, Beşiktaş taraftarı hiç susmuyor!"

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Temmuz 23, 2010, 10:40:52 ÖS »
Bizim kısa kısa notlarımız olmaz.. Her sözümüzle olay yaratırız..
Başka sevdalarada, AŞK'larada Kapalıyız..

tayfunkan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Temmuz 23, 2010, 10:41:34 ÖS »
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2010, 10:47:27 ÖS Gönderen: tayfunkan »

Efsane

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2010, 11:26:51 ÖS »
Efsane abicim;
Fenerbahçe hem galatasaray'a hem de beşiktaş'a karşı daha fazla galibiyet almıştır.
Önemli olan geçmişini inkar etmek değil,geçmişini doğru bilmektir. (:
Benim sucuklu yumurtacı kardeşim benim gerçekten bunlarla işim olmaz takım tutmam ha,birzamanlar fb,beğenirdim ama bir hatasını gördüm bıraktım zaten espiri anlamında yazdığım yorumumdanda anlaşılıyor ama şunuda hatırlatayım gerçekten benim bildiğim bileli fb,nin bjk,ye karşı şansı yok bunu inkar etmemek lazım, ama şimdilerde şansı varsa buda bjk,nin oyuncularından kaynaklanıyordur yoksa yıllar öncesinden beri fb,nin bjk,yi ara sıra yendiğini hatırlıyorum ve fbli olmama rağmen bjk oyuncularından şifoyu tutardım

Tayfun kardeşim dahada eskilere giderek tubalex kardeşimi üzmeye hakkımız yok oda senin gibi fanatik bir taraftar,
lütfen bugibi tartışmalarda sınırı aşmayalım olurmu? mesela bir takım için tartışıp ben seni kırarsam tuttuğım takım bana mükafat vermez sadece kardeş arkadaş kaybetmeme sebep olur dimi. Hem bu arada takım için forum kurallarınıda unutmuş görünüyorsun tayfun kardeş.
Kurallarımızdan biri üst üste flod yapmak neydi? yasaktı değilmi
Lütfen yorumlarınızı birleştirin ve kurallara biraz daha dikkat edelim 
« Son Düzenleme: Temmuz 23, 2010, 11:28:11 ÖS Gönderen: Efsane »

Seo4Smf Tagleri: