Ne Olur Yardım Edin...(Bilmece & Oyun)

+ AlapliForum » Her Telden... » Her Telden Var » Oyunlar (Moderatörler: Yargıç, kanuni67, Kanca67, Ceylannur)Konu:
|- Ne Olur Yardım Edin...(Bilmece & Oyun)
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Ne Olur Yardım Edin...(Bilmece & Oyun)  (Okunma sayısı 503 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SonOsmanlı

• Albay
  • 4034
  • Çalışmak günü kısaltır,ömrü uzatır.
Ne Olur Yardım Edin...(Bilmece & Oyun)
« : Mart 22, 2008, 03:54:55 ÖS »
Arkadaşlar bu soruyu cevabı önceden bilmeden düşünerek bulup cevaplarsanız siz asla hayat yolunda yolda kalmazsınız soru şöyle:

Arabanızla İstanbul'a doğru gidiyorsunuz ama İstanbul'a nasıl gideceğinizi bilmiyorsunuz.Yolda bir yaşlı bir adama rastlıyorsunuz arabayı durdurup İstanbul'a nasıl gideceğinizi soruyorsunuz.Adam size şu cevabı veriyor:

-Bu yolun sonunda yol ikiye ayrılıyor.Bu ikiye ayrılan yollardan birisi İstanbul'a diğeri ise İzmir'e gidiyor.Hangi yolun nereye gittiğini ise sadece yolun ikiye ayrıldığı yerde bir evde yaşayan iki kardeş biliyor.Ancak kardeşlerin birisi daima doğru diğeri ise daima yalan söyler.Onlardan birisine onun doğrucumu yalancımı olduğunu bilmeden sadece bir soru sorma hakkın var.Öyle bir soru sorki cevap veren doğrucuda olsa yalancıda olsa İstanbul'a giden yolu %100 bulasın.

Örn:Eve gittin kapının zilini çaldın karşına iki kardeşten birisi çıktı.Karşına çıkan kardeş doğrucuda olabilir yalancıda.Sen sordun.İstanbul'a nerden gidebilirim diye oda sana bir tarafı gösterir ama gittiğin yolun İzmir olma ihtimalide vardır çünkü sana cevap veren yalancıda olabilir.Bu durumda şansın %50 olur ki senin %100'ü bulman lazım

Aklınıza gelen herşeyi saçmada olsa yazın.Size saçma gelen başkasına ipucu verebilir.

Hadi kolay gelsin.(Cevabı bende bilmiyorum beni sıkıştırmayın yardım edin)

O mükemmel soruyu bulalım.

"Yapılan işe saygı göster ! Bir Teşekkürü Çok Görme !!!"

ahmet67

• Albay
  • 1555
    • E-Posta
Ynt: Ne Olur Yardım Edin...(Bilmece & Oyun)
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2008, 04:47:08 ÖS »
bence şu olabilir. onların hakkında tek bildiğimiz şeyi sorarız. yani kapıyı ilk açana kaç kardeş olduklarını sorarız. bu durumda doğrucu 2 diyecek. daima yalan konuşansa her zamanki gibi yalan söyleyecek ;)  mantıklımı?
вєgєη∂ιgιηιz ραуℓαѕιмℓαяι ℓυтƒєη кαяѕιℓιкѕιz вιяαкмαуιη..ємєgє ѕαуgι ѕσηѕυz∂υя....

dark_deviLL

• dark_deviLL
  • Albay
  • 2577
  • İçmek gideni değil,kalanı kaybettirir.
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2008, 12:22:18 ÖÖ »
ama ne dıyor tek soru sorma ıhtımalı var dıoo
Çok sevdim be gözbebeğim ..

stormpc

• Co-Admin
  • Albay
  • *
  • 2978
    • http://www.alapli.biz
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2008, 03:28:10 ÖS »
Yaşlı amcaya benimle gelmesini rica ederim ve onuda arabama alır malum kardeşlerin yanına (amcayla beraber) giderim.
Sonra amcaya şöyle derim. Kapıyı açan kişiye beni tanıyıp tanımadığını sormasını isterim. Eğer tanıyorum derse, bilirimki o yalancıdır. Yok tanımıyorum derse o zaman doğru söleyen kardeşe denk gelmişimdir.
Böylece amcanın yardımıyla hangi kardeşle  karşılaştığımı anlamış olurum ve ona tek hakkım olan sorumu sorarım. Sorduğum kişi doğru söyleyen kardeş ise onun söylediği yöne, yalan söyleyen kardeş ise tam tersine gideceğimi anlamış olduktan sonra eyvallah deyip amcayıda aldığım yere geri bırakır, İSTANBUL'un yollunu tutarım.Amca sağ ben selamet
SonOsmanlı böyle bir cevap uygun olurmu sence ?

Seo4Smf Tagleri: