SpeedFan Programı Sıcaklık Değerleri

+ AlapliForum » Bilgisayar & Elektronik » Bilgisayar » Güvenlik (Moderatörler: erkanaltun, Yargıç, SonOsmanlı, kanuni67, Kanca67)Konu:
|- SpeedFan Programı Sıcaklık Değerleri
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: SpeedFan Programı Sıcaklık Değerleri  (Okunma sayısı 824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sihirbaz78

• Yüzbaşı
  • **
  • 28
« : Kasım 17, 2006, 01:17:22 ÖS »
Arkadaşlar bilgisayardaki sıcaklık değerlerini  gösteren bu programdaki sıcaklık değer göstergelerinin her bilgisayarda farklılık göstermesinin sebeplerini ve ne olduklarını bilen veya alternatif sıcaklık ölçen programları  bu başlıkta paylaşalım. Yardımlarınızı Bekliyoruz...
imi görsen Hızır bil, her geceyi kadir bil.

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • http://gecelerinyargici67.tr.gg
    • E-Posta
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2006, 11:10:07 ÖS »
Merhaba arkadasim senin icin bu duruma bakdim bu adrese  gir programi indir sonra sini biliyorsun sanirim yardim gerekirde yaz ok kolay gelsin

http://www.freeware-base.de/freeware-zeige-details-9607-Speed_Fan.html

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2006, 07:57:53 ÖS »
Sihirbaz kardes bu program programlar sayfasindada varmis bende yeni gördüm sleman abim bunu verdis resimli uygulamali oradanda bakabilirsin ok.

sihirbaz78

• Yüzbaşı
  • **
  • 28
Teşekkürler
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2006, 03:50:29 ÖS »
Programı ben uzun süredir kullanıyorum ama benim kullandığım
bilgisayar sıcaklığını her nedense her defasında yüksek gösteriyor eğer böyle devam ederse bilgisayarı söndürmek için itfaiye çağırmak zorunda kalacam. Ben çift çekirdekli bir dizüstü kullanıyorum. Sıcaklık değerlerim HDO 55 ve Temp1 55 gibi.

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2006, 01:56:40 ÖÖ »
Kardes nalasilan fazla yoruyorsun sen pc ni leptop larda öyle fazla program sayfa acmaya gelmiyorlar ama yenilerde pek sorun yok ama fanlarin calisma düzenleri biraz yüksek ama sen kullanirken asagidan hava alma durumu nasil sanirim alt kisim kapali oludugu icin havalandirma yetersiz.

sihirbaz78

• Yüzbaşı
  • **
  • 28
Re: SpeedFan Programı Sıcaklık Değerleri
« Yanıtla #5 : Aralık 01, 2006, 12:25:26 ÖÖ »
Her anakart için farklılık gösterebilen bu sıcaklık değerlerini
1. sıcaklık temp1 işlemci sıcaklığı, 2. sıcaklık ise temp2 anakartınızın Kuzey Köprüsü sıcaklığıdır, temp3 harddisk sıcaklığıdır...
http://downloads.planetmirror.com/pub/freewarefiles/installspeedfan431.exe
adresinden yeni sürümünü indirebilirsiniz...

sihirbaz78

• Yüzbaşı
  • **
  • 28
Re: SpeedFan Programı Sıcaklık Değerleri
« Yanıtla #6 : Aralık 01, 2006, 12:28:00 ÖÖ »
Mükemmel bir oturma odası bilgisayarı şık görünmeli, yüksek performans sunmalı ve gürültü çıkarmamalı.Barebone sistemleri gerçekten güzel bir tasarıma sahiptirler, ancak sahip oldukları kompakt yapı nedeniyle çok fazla gürültü çıkarmaya meyillidirler. Bu sorunu, işlemcinin çalışma frekansını o anki ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde dinamik olarak değiştirerek çözebilirsiniz. Bunun sonucunda sisteminiz daha az ısınacak ve sessiz olacak, buna karşılık bir DVD oynatabilecek kadar da performans ortaya koyacaktır. Ne var ki bu işlemi ancak nForce2 yonga setiyle kullanılan Athlon XP işlemcilerde gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun için eCHIP'ten yükleyebileceğiniz ya da www.haswet.com'dan indirebileceğiniz 8rdavcore www.almico.com/speedfan.php adresindeki Speedfan ücretsiz araçlarını kullanmanız gerekiyor. Burada örnek olarak Athlon XP 2500+ işlemcisine sahip bir Barebone sistemini kullandık.

1. 8rdavcore aracını çalıştırın. Buradaki Settings sekmesini etkinleştirin ve Board açılır listesinden kullandığınız anakartın ismini seçin. Biz burada örnek olarak "Shuttle SN45G" girdik. Yaptığınız değişikliği Set düğmesine tıklayarak onaylayın.

2. fiimdi Main menüsü altında bulunan AutoFSB'yi etkinleştirin. Minimum ve maksimum Frontside Bus çalışma hızlarını ve ayrıca işlemci ve VDIMM besleme gerilimlerini resimdeki gibi değiştirin. Burada kullandığımız Athlon XP 2500+ için uygulayabileceğiniz maksimum değer "200:1,750:2,8" ve minimum değer ise "60:1,100:2,6" şeklindedir. Sistem güvenilirliliğini arttırmak üzere birkaç tane ara değer daha girin. Bunun için FSB çalışma hızı ve CPU ile VDIMM gerilimleri için de farklı değerler kullanın. Ayarlamaları Add'e tıklayarak uygulayın. Artık AutoFSB'yi etkinleştirebilirsiniz.

3. Artık işlemci fanını kontrol etmek için kullanabilece ğiniz SpeedFan aracını yükleyebilirsiniz. Programı çalıştırdıktan sonra Configure'a tıklayın ve Temperatures sekmesini etkinleştirin. Desired değerini "55" Warning değerini de "65" olarak değiştirin. Son olarak Logged seçene ğini etkinleştirin ve OK düğmesine tıklayın.

Fanın dönme hızını değiştirmek için Speeds başlığını etkinleştirin. İlk olarak Speed01 üzerine tıklayın ve Minimum value kutusuna değer olarak "1" sayısını girin. Ardından Maximum value olarak da "15" sayısını girin.Yaptığınız değişiklikleri OK düğmesine tıklayarak onaylayın. Artık sisteminizden ihtiyaçlarınız doğrultusunda maksimum performans alırken kulaklarınızı tıkamak zorunda kalmayacaksınız.

Alıntı:Chip

Yargıç

• GECELERiNYARGICI_67
  • Admin
  • Albay
  • *
  • 7526
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2006, 01:09:00 ÖÖ »
Ya aslinda sana birsey diyeyim mi sihirbaz kardesim bu hic bir seye yaramaz neden dersen simdiki pc ler zaten hizli yeterince önceden di belki ama simdikilere gerek yok tabiki benim düsüncem sadece diger arkadaslari bilmem.

Seo4Smf Tagleri: