Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), yeni çıkardığı lisans yönetmeliği sonrasında lisanslı sporcu sayısında büyük patlama oldu.
Özellikle geçmişte spor yapmış; ancak günümüzde antrenör olarak görev yapan Fatih Terim, Coşkun Özarı, Can Bartu, Mustafa Denizli, Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen ve Mehmet Özdilek gibi birçok ismin hâlâ lisanslı sporcu olarak görünmesinden rahatsız olan spor teşkilatı yeni çıkardığı yönetmelik ile sorunu çözmeyi başardı. Çıkarılan yönetmeliğe göre bundan sonra sporcu her yıl lisansını bulunduğu ilde tescil ettirecek. Tescil edilmeyen lisanslar il müdürlükleri tarafından iptal edilecek.
Göreve geldikleri günden itibaren her yıl lisanslı sporcu sayısında büyük artışlar olduğuna temas eden Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 250 bin olan sayının her geçen gün katlanarak büyüdüğüne dikkat çekti. 2006 yılı sonu itibarıyla lisanslı sporcu sayısının 2 milyonu bulduğunu ifade eden Mehmet Atalay, "Göreve geldiğimiz andan itibaren en önem verdiğimiz konulardan birisi sporcu sayımızı artırmaktı. 250 bin olan bu sayı günümüzde 2 milyona ulaştı. Bu rakam her yıl artarak çoğalacak. Eskiden lisanslı sporcularımız hâlâ faal görünüyorlardı. Yeni düzenleme ile bu sorunu da çözüme kavuşturmuş olduk." yorumunu yaptı.
COŞKUN ÖZARI: (Milli Takımlar Eski Sorumlusu)
İtiraf etmeliyim ki sporcu lisansımın hâlâ bulunduruluyor olmasından bile haberim yoktu. İlginç bir bayram sürprizi oldu. Ancak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), gençlerin önünü açmak için böyle bir uygulamaya gitmişse söyleyecek bir şey yok. Olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum. Zaten bu saatten sonra sporcu lisansım olsa ne olur, olmasa ne olur. Yadırgadığımı söyleyemem. Türkiye'de yadırganacak o kadar çok şey varken, bunu mu yadırgayacağım?
TANJU ÇOLAK: (Milli Takım eski futbolcusu)
Açıkçası çok şaşırdım. Bizim gibi Türk futbolunda sembol olmuş isimlerin lisansını iptal etmek kimseye bir şey kazandırmaz. 2 milyonluk lisanslı sporcu kontenjanı bizim yüzümüzden doluyorsa varsın iptal etsinler. Ama bizler Türk halkının kalbinde sağlam yer edinmiş kişileriz. Bu saatten sonra çıkıp aktif spor yapacak değiliz. Dolayısıyla maddi anlamda bizi çok etkilemiyor. Ama aktif sporcu olmasam da manevi açıdan ben sporcu lisansımı önemserim. Keşke iptal edeceklerine bana verselerdi iyi bir anı olarak saklardım. Ayrıca bu durum Nisan 1 şakası gibi geldi bana. Hani bayram değil seyran değil diyeceğim; ama bugün bayram, diyemiyorum!..