Uzaktan Kontrol "Teamviewer" Resimli Anlatım

+ AlapliForum » Bilgisayar & Elektronik » Bilgisayar » Püf Noktası (Moderatörler: Yargıç, kanuni67, Kanca67, Özurfali_63)Konu:
|- Uzaktan Kontrol "Teamviewer" Resimli Anlatım
Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Gönderen Konu: Uzaktan Kontrol "Teamviewer" Resimli Anlatım  (Okunma sayısı 416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

word2007

• Yarbay
  • 410
  • #][ Beşiktaş ][Asi Ruh][#
    • Kişisel Web Blog
    • E-Posta
« : Nisan 06, 2009, 02:22:36 ÖS »
Öncelikle teamviewer programı 3 farklı modda çalışıyor, "remotesupport" uzaktan destek, "presentation" sunum, "File transfer" dosyatransferi.
Teamviewer programıyla internet veya ağ üzerinden bilgisyar yönetimidiğer programlara göre çok daha basit. Modemde port yönlendirme veyabağlanağınız bilgisyarın ip'sini bilmenize gerek yok çünkü programıkurduğunuzda bilgisayara bir id numarası otomatik veriliyor ve idnumarası sabit kalıyor.

1.04MB'lık kurulum dosyasını indirdikten sonra kuruluma geçiyoruz.

Kurulum sırasında programı bilgisayara kurmak ister misiniz yoksakurulum olmadan çalıştıracak mısınız diye soruyor, kurmadan birbilgisayara bağlanabilirsiniz veya başka biri size bağlanabilir.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

Kurulum sırasında size programın windows açılışında açılıp açılmayacağısoruluyor eğer bunu işaretlerseniz programa sabit bir şifre girenizgerekiyor. İşaretlemeyip kurulumu bitirirseniz her program açıldığındakendisi 4 karakterlik bir şifre üretecektir.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1024x768.

Program kurulduktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.
ID: bize atanmış olan numara, dışarıdan bağlanırken bu numaraya bağlantı kurulacak
Password: her program açıldığında rastgele 4 karakterden oluşan birşifre alıyoruz. Dışarıdan bağlanırken bu şifre girilecek. Eğerayarlardan sabit bir şifre atanırsa burada "Predefined" yazıyor.

-Sağda ID yazan bölüme bağlanmak istediğiniz bilgisayarın ID numarasını yazıyoruz.
-altında "remote support/uzaktan yönetim", "presentation/sunum", "filetransfer/dosya transferi" seçeneklerinden birini seçiyoruz.
-"Connect to partner" butonuna basıp şifre sormasını bekliyoruz.
-Bağlandığınız bilgisayarda ayarlardan şifre tanımlandıysa o şifreyi,tanımlanmadıysa karşı tarafın ekranında görünen şifreyi öğrenip oşifreyi giriyoruz.

1."remote support" seçtiyseniz aşağıdaki gibi karşı bilgisayarı göreceksiniz.
Ekranın üst-orta kısmında görünen butonlardan bağlantıyı kesme,dosyatransferi başlatma, görüntüyü tam ekran yapma, yöneten yönetilen yerdeğiştirme, aktif pencereye odaklanma ve ayarlar penceresini açma gibiişlemler yapabilirsiniz.

2."Presentation" seçtiyseniz karşı tarafta sizin ekranınızın göründüğü bir pencere açılır ve yaptığınız herşeyi izleyebilir.

3."File transfer" seçtiyseniz karşınıza aşağıdaki gibi bir penceregelecek."Local machine" sizin bilgisayarınız, "remote machine" karşıbilgisayardır. Partitionlar ve klasörler arasında istediğiniz gibigezip istediğiniz dosyayı almak için dosyayı seçip "receive" butonunatıklayın, dosya göndermek için de "send" butonuna tıklayın.

Gelelim bir iki ayara(en çok işe yarayan ayarlardan bahsediyorum sadece).

-Your display name: karşı bilgisayara bağlandığınızda karşı tarafta sizin ID numaranız değil buraya yazdığınız isim çıkar.
-Start Teamviewer with Windows: windows'un açılmasıyla birlikteteamviewer otomatik açılacaktır. Download için bilgisayarınızı açıkbırakıp bir yere gittiğinizde kontrol etmenize hatta restartatabilmenize bayağı faydası var. Bu seçeneği seçebilmeniz için"security" bölümünde sabit bir şifre tanımlamak zorundasınız.
-Homeserver: bunun ne olduğunu anlamasam da eksikliğini hissetmedim.

-Disable teamViewer shutdown: bağlanmak istediğiniz bilgisayarlardaprogramın kapatılmasını engellersiniz böylece istediğiniz zamanbağlanabilirsiniz.
-Enable file transfer: dosya transferi yapılacağı zaman size sorup sormamasını ayarlayabiliyorsunuz.
-Predefined password: sizin bilgisayarınıza bağlanmak için gerekenşifrenin her açılışta değişmesini önlemek için sabit bir şifregirebiliyorsunuz.(program, windows başlangıcında çalışacaksa şifregirmek zorundasınız)

TeamViewer QuickSupport (customer module)Download(792 KB)
Yardım edeceğiniz kişinin bilgisayarına hızlıca programı atıp herhangibir ayar ve kurulumla uğraştırmamak için light versiyon benzeri çeşidide mevcut. Karşı taraf programı indirip çalıştırıyor, açılan penceredeID numarası ve şifre görünüyor bunları programınızda girdiğinizdekolayca bağlanabiliyorsunuz.

TeamViewer ManagerDownload(3,73 MB)(çalışması için Microsoft.Net 1.1gerekiyor, yüklü değilse kurulum esnasında otomatik indirip kuruyor)
Bağlandığınız kişiler çok ise bunlarınisimlerini,maillerini,telefonlarını... ID ve şifrelerinikaydedebileceğiniz,notlar tutabileceğiniz, kişileri gruplandırıpistediğinizde bağlanabileceğiniz, bağlantı loglarını otomatik alan veuzaktan yardım için para alıyorsanız bağladığınız süreyi kaydedip karşıtaraftan alacağınız ücreti hesaplayan bir modülü de mevcut.

Not:Program çalışması için en az internet explorer v5.5 istiyor. XP, Vista kullananlar için problem yok

programı resmi sitesinden indirebilirsiniz

stormpc

• Co-Admin
  • Albay
  • *
  • 2978
    • http://www.alapli.biz
    • E-Posta
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2009, 04:56:37 ÖS »
Eline sağlık. Teşekkür Ederim.ler word2007  
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2009, 05:00:04 ÖS Gönderen: stormpc »